Roti puri homemade, gebu & kembung cantik π
Bahan simple je – tepung, garam, minyak & air suam.
Step mudah, sekali buat confirm nak ulang banyak kali π«Ά
π Resepi Roti Puri cara Kak Sara
Bahan-bahan:
2 cawan tepung gandum
1 sudu besar minyak masak / marjerin
½ sudu kecil garam
½ cawan air suam (anggaran, masukkan sedikit-sedikit)
Minyak untuk menggoreng
π Cara-cara (Step by Step)
1. Masukkan tepung + garam + minyak ke dalam mangkuk.
2. Gaul rata, masukkan air suam sedikit-sedikit, uli sampai doh lembut.
3. Tutup doh, rehatkan 15 minit.
4. Bahagikan doh kecil-kecil, canai nipis bulat.
5. Panaskan minyak banyak, goreng doh hingga kembung & kekuningan.
6. Angkat & toskan. Siap!
Kredit : FB Sara Iskandar
0 comments:
Post a Comment