Bahan-Bahannya
* Ikan Tenggiri - Isinya sahaja tulang dibuang dan dicincang halus
* 6 Ulas Bawang Merah (dihiris)
* 2 Ulas Bawang Putih (dihiris)
* 3-4 Biji Limau Kapas (ambil jusnya)
* Sedikit garam dan gula utk perisa
* 2 inci Halia cincang halus
* 1 biji Peria - Dihiris halus (perap dgn garam bbrp minit, cuci dan toskan)
* 2 biji Cili merah - dihiris halus
* 5 biji Cili padi
Cara-cara
1) Ikan Tenggiri dibersihkan terlebih dahulu, kemudian dicincang hingga halus.
2) Tuangkan sedikit air panas ke atas isi ikan tersebut selama 1 minit dan toskan.
3) Semua bahan yang telah dihiris halus tadi digaulkan bersama dengan isi ikan.
4) Kemudian dicampur dengan jus limau kapas.
0 comments:
Post a Comment